Najljepše želje

Tisuću želja u ponedjeljak navečer poletjelo je iznad Zagreba. Peti put zaredom umjetnik Krešimir Tadija Kapulica uz pomoć lampiona, Zagrepčana i svih njihovih gostiju stvorio je čarobnu atmosferu uz koju smo nakratko zaboravili na sve brige i probleme.


Uz zaista prekrasnu kulisu, ono što me se posebno dojmilo bilo je zajedništvo među prisutnima gdje god mi je pogled skrenuo. Zajedničko držanje svojeg lampiona dok ne bude spreman za let u noć. Pogurivanje tuđih lampiona kad na putu prema nebu malo posrnu ili naiđu na prepreku. Još jedan podsjetnik da najljepši poklon drugome nije predati stvar, već pružiti ruku.


A mi vam želimo...


Slijedom duhovnog darivanja, i mi u Glasu Hrvatske želimo donijeti svima koji nas prate i koji će nas, nadamo se, tek početi redovito pratiti, onoga što nam je kroz godinu možda nedostajalo –  radosti. Zato smo pokrenuli blagdansku akciju pjevanja Radujte se narodi – radove pristigle iz svih dijelova svijeta i domovine otkrijte u rubrici Interaktiv naše mrežne stranice.


Radujmo se zajedno!


Vrhunac akcije čeka vas u božićnom izdanju Hrvatima izvan domovine u četvrtak od 20:15 do 24:00 CET, a odmah zatim moći ćete i sami podijeliti video našeg globalnog cyber-zbora na društvenim mrežama. Naravno, pripremili smo mali dar i na stranim jezicima – specijalne glazbene emisije na Božić i Štefanje. Neka su vam sretni i radosni blagdani!


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Otkrivanje novih i zanimljivih mjesta, ljudi i događaja pričinjava mi veliko veselje, a još više me veseli kad ta otkrića mogu podijeliti s drugima – upravo tomu služi ovaj blog. Pri tome, kao jedna od Njemica u međunarodnom programu Hrvatskog radija Glas Hrvatske, posebno želim njemačkim govornim područjima približiti našu zemlju sa svim njezinim zanimljivostima. Stoga na stranicama Glasa Hrvatske možete pronaći njemačku verziju bloga.