Božić u našim očima

Samo par dana dijeli nas od trenutka koji je za mnoge najljepši u godini - kad obitelj na okupu slavi Božić. Moju obitelj u Zagrebu čine dobri prijatelji. Među njima sam odabrala dvije osobe koje su mi sunarodnjakinje u punom, dvostrukom smislu riječi. I zamolila ih da podijele s vama svoj pogled na bladganski ugođaj u staroj domovini.

Carolina
i Paula - obje su, kao i ja, rođene u Argentini. Obje su, kao i ja, našle svoje mjesto pod suncem Hrvatske. U Argentini nas je spajalo to što smo Hrvatice. A u Hrvatskoj to što smo iz Argentine.

Carolina je prva od nas tri stigla u Zagreb prije petnaestak godina. A Paula je najsvježija - tu je tek četiri i pol godine. Gledamo istim očima na naš glavni grad, na sličnosti i razlike u svemu s ove i s one strane Atlantika, pa i na običaje...

***************************


Drukčiji pogled na svakodnevne događaje. Dvije trećine života provela sam u Buenos Airesu, a kako je dio argentinskoga mentaliteta pozitivan odnos prema životu, tako i ja na događaje u Hrvatskoj pokušavam gledati sa svjetlije strane i povlačiti paralele sa situacijom u Argentini. Budući da radim u španjolskoj redakciji Međunarodnog programa Hrvatskoga Radija – na Glasu Hrvatske, imam priliku upoznati španjolsko govorno područje sa događajima u Hrvatskoj preko španjolske verzije ovoga bloga.