Prednost koja jamči miran uzvrat

Dva dana nakon finala Svjetskog prvenstva vratili smo se u zbilju. Prvih 45 minuta ogleda Dinama i Žalgirisa bilo je bolno prizemljenje. Iako su kritičari naoštrili pera spram modrog kluba, razlog za uspavanku bio je Žalgiris. Vratar i deset obrambenih igrača, tako su izgledali gosti. Dinamo je pokušavao, igrao, tražio prostor, ali bilo je to sporo i nekonkretno.

U nastavku modre bluze su se probudile. Dodavanja su bila kratka i brza, trčanje bez lopte puno vidljivije, a razigrani Soudani ušao je u sredinu i rasteretio Čopa. Plodovi su došli vrlo brzo. Upravo je Alžirac prvi put zaprijetio, ali pored gola. U 58. minuti bio je precizniji nakon upravo takve akcije. Brze, konkretne i okomite.

Tim pogotkom riješen je osnovni zadatak. Otključana je brava kluba iz Vilniusa, gosti su se barem malo otvorilo što je donijelo i drugi Dinamov pogodak. Brza akcija po desnoj strani. Machado sjajno asistira Domagoju Antoliću za 2:0.

Prednost koja garantira miran uzvrat ne samo zbog ta dva gola nego i zbog jasne razlike u kvaliteti. Dinamo je za Žalgiris - Real. Dobro, možda malo pretjerujem. Malo.

Još jedna sitnica. Modri su na početku sezone, gosti u jeku prvenstva Litve. Dinamo je doveo deset pojačanja. Machado, Sigali i vratar Eduardo odmah su preuzeli svoje uloge, vrlo važne.

I dok je Sigali bio prilično nezaposlen kao i Eduardo – Machado je pokazao odlike i kvalitetu. Kretao se puno, tražio loptu i uz Brozovića bio glavni motor Dinama. Nekoliko driblinga, nekoliko poteza gdje se u malom prostoru oslobodio protivnika pokazuje plemenitost ovog Portugalca. Sudjelovao je u oba pogotka i za sada nagovijestio da bi mogao opravdati desetku na leđima.