Ufff...

"Ufff... kakav će to turnir biti!!! Jači nego ikada" u svom je stilu prokomentirao pogled na prvotnu listu prijavljenih igrača za PBZ Zagreb Indoors naš Mićo Dušanović.

I trebao je biti, no uslijedili su otkazi Grigora Dimitrova, Miloša Raonića, Feliciana Lopeza, Janka Tipsarevića i prošlogodišnjeg finalista Jürgena Meltzera.

Iako svih tih zvučnih imena neće biti sljedećeg tjedna u Domu sportova igrat će se vrhunski tenis. Imat ćemo prigode gledati Marina Čilića, Ivana Dodiga, Ivu Karlovića i Bornu Ćorića iz hrvatskog kontingenta. Ali pravi znalci divit će se Tommyu Haasu koji s 35 godina igra najbolji tenis u životu. Dolaze nam Stepanek, Youzhny i Kohlschreiber, ali i vrhunski dvojac Dodig i Melo.

Tko zna, zna... Prepoznat će kvalitetu i u ovom devetom izdanju zagrebačkog turnira kojeg s dječačkim entuzijazmom iz godine u godinu neumorno grade direktor Branko Horvat i njegov "pomoćnik" legenda hrvatskog i svjetskog tenisa Goran Ivanišević.

Ne treba posebno spominjati da su svoje prve naznake vrhunskih teniskih dostignuća upravo na ovoj podlozi, ne tako davno, pokazali Novak Đoković i Andy Murray, pa zašto njihovim stopama ne bi krenuo i osvajač juniorskog US Opena Borna Ćorić.

Poznato je da su upravo hrvatski predstavnici ovdje ispisivali neke od najljepših priča svojih respektabilnih karijera. Marin Čilić dizao je pobjednički pehar 3 puta, a Ivan Dodig upravo je u Zagrebu krenuo put svjetskog vrha.

Marin Čilić koji je pet i pol mjeseci bio daleko od teniskih terena zbog bizarne priče koja još u javnosti i nije potpuno ispričana - zasigurno će svim srcem izgarati na terenu kako bi svima koji su iole sumnjali dokazao tko je i koliko vrijedi. Uz trenera Gorana Ivaniševića koji je u Marinovu igru unio znatne promjene, vjerujemo da će i nakon nastupa u Zagrebu hrabro grabiti ka rankingu karijere.

Za dobar vjetar u leđa ne trebaju mu Fantela i Marenić, već vaša podrška s tribina i pljesak kakav zaslužuje samozatajan i vrijedan dečko iz Međugorja.

I ne samo on, već svi moderni teniski gladijatori koje, priznat ćete rijetko imate prigode gledati uživo. Stoga ovu nemojte propustiti.