Protiv Poljske "na glavu"

Sjećate li se Svjetskog prvenstva u Njemačkoj prije sedam godina? Sedam uzastopnih hrvatskih pobjeda zasjenio je poraz od Francuske u četvrtfinalu.

Uslijedila su još dva slavlja naših rukometaša za potvrdu petog mjesta možda i po imenima i najjače Hrvatske u povijesti. U Danskoj smo bili na korak do sličnog nesretnog raspleta - borbe za peto mjesto nakon samo jednog poraza. Ipak, nakon pobjede Poljske protiv Švedske 35:25 ponovno svoju sudbinu imamo u vlastitim rukama. I Poljaci također. Stoga, protiv Poljske moramo ići na glavu.

U 20.11 u NRGi Areni u Aarhusu zasvirat će poljska inačica nama dobro poznatih Hej Slavena, u 20.13 na redu je i Lijepa naša, a potom slijedi pravi rat na terenu. Statistika je na našoj strani, u pet službenih utakmica Poljska je pobijedila samo jednom, u Pekingu 2008. Hrvatska je protiv Rusije utakmicu riješila već u početnih četvrt sata, završila je nastup četiri i pol sata prije Poljaka, pa će biti i malo odmornija.

Velik je dobitak u dvoboju s Rusijom bio i Ivan Slišković. Vanjski igrač Celja zabio je pet golova, te pokazao da je pojačanje i u obrani i u napadu. Punu je minutažu dobio tek Horvat, jer je izbornik odlučio odmoriti Čupića. Već protiv Poljaka njih će dvojica dijeliti minutažu, najavio je Goluža. Nek se ponovi Čupićevo izdanje iz polufinala Svjetskog prvenstva 2009. kada je zabio 12 golova Poljskoj, i Hrvatska će u petak imati prigodu za revanš Dancima za poraz u polufinalu prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva. I to kakav revanš - usred pakla Jyske bank Arene.