Opet ti Francuzi i Omeyer!

Unatoč prvom porazu na EP u Danskoj naši rukometaši i dalje su u igri za polufinale, iako sada postoji i teorija po kojoj mogu ostati bez borbe za medalje.

Da su od Francuske izgubili s jednim pogotkom razlike, imali bi i dalje sve u svojim rukama, no nakon poraza 25-27, ovise baš o Francuzima i njihovoj utakmici protiv Švedske (u srijedu). Naime, ako Šveđani pobijede Francusku i prije toga Poljsku, Hrvati bi u krugu s Francuskom i Švedskom mogli "izvisiti". No to je teorija, zasad je navodimo tek kao mogućnost, a podrazumijeva se  da će Hrvatskoj prije svega trebati pobjede protiv Rusije i Poljske da se uopće imamo čemu nadati.

Eto, kako samo jedan poraz može zakomplicirati situaciju, no ne treba očajavati. Treba biti  zadovoljan  činjenicom da su naši odigrali vrlo dobro prvo poluvrijeme protiv Francuza, da su u dva navrata vodili s tri pogotka razlike i imali napad za četiri. Ali treba se zabrinuti  što su sve to uspjeli prokockati do poluvremena. A  još više boli činjenica da su naši u 27 minuta drugog poluvremena postigli samo pet pogodaka, da su Francuzi uspjeli potpuno zaustaviti Domagoja Duvnjaka, i da nakon sedam pogodaka u prvom poluvremenu Kopljar u nastavku nije zabio ni jedan.

Ostaje pitanje zašto je, kad nije išlo, izbornik Goluža forsirao Mandalinića i Josipa Valčića, a na klupi držao Bićanića cijelo drugo poluvrijeme te Vukovića cijelu utakmicu. Ovoga puta ni Buntić nije mogao ništa promijeniti, Čupić je bio loš, ali i bez lopti, Horvat je ušao prekasno – a uza sve to naši su opet uspjeli razbraniti neuništivog Thieriya Omeyera. Čovjek zbog ozljede nije branio mjesecima, ima 37 godina i ni sam nije uopće očekivao poziv u reprezentaciju. No, izgleda da su ga Francuzi doveli samo za utakmicu protiv Hrvatske. I pogodili!

Na kraju, spomenimo i da  Hrvatska rukometna reprezentacija  na četvrtom europskom prvenstvu zaredom nije uspjela pobijediti u prvoj utakmici drugoga kruga. No, ima i dobra vijest – na prethodna tri je ipak stigla do polufinala. Pa, neka tako bude i sada!