EP za Hrvatsku počinje protiv Švedske

Pobjeda je ostvarena, nitko se nije ozlijedio. Ostalo će se brzo zaboraviti. Protiv Crne Gore Hrvatska se potrošila više od očekivanog.

Pristup nije bio pravi na početku utakmice, obrana nedovoljno pokretljiva i agresivna. Napad se mučio s dubokom crnogorskom 3-2-1 obranom. Igrači u vanjskoj liniji nisu se na vrijeme rješavali lopte, bilo je previše nepotrebne kontakt igre. Desetak minuta u nastavku bilo je dovoljno da Hrvatska pobjegne na plus pet. Zaliha je bila dovoljna za mirnu završnicu.

Duvnjak i Kopljar igrali su puno više nego što se očekivalo.To je ustvari jedini pravi minus ovog dvoboja. No to će popraviti jedan malo duži tretman našeg masera.

Slijedi borba protiv Švedske za prvo mjesto i važne bodove za nastavak natjecanja. Velika je razlika hoćemo li u Aarhus prenijeti dva ili četiri boda. Igrom, Šveđani nas ne mogu previše iznenaditi. Tipična skandinavska škola. Čvrsta 6-0 obrana, puno kontri i polukontri. Vrlo dobru vanjsku liniju predvodi opasni Du Rietz. U dvorani u Brondbyu imaju veliku podršku svojih navijača. Pred Hrvatskom je veliki izazov.

Pogled na ljestvicu i osvojena četiri boda ne znači previše. Objektivno, Europsko prvenstvo za Hrvatsku počinje sutra. Sljedeće četiri utakmice protiv ravnopravnih suparnika pokazat će koliko u ovom trenutku vrijedimo.