Led je probijen

Hrvatska je reprezentacija otvorila nastup na 11. Europskom prvenstvu uvjerljivom pobjedom protiv Bjelorusije 33:22. Pet i pol minuta prije kraja bilo je i 13 razlike, dovoljno da se pošalje poruka našim idućim suparnicima.

Početak je bio uspavan, bez postignutog gola do osme minute, Alilović je spašavao da se Bjelorusi ne odlijepe na osjetniju prednost od 2:0. No, do 13. minute stvari su već bile na svome mjestu. Hrvatska je povela 6:2 i do kraja utakmice prednost je samo rasla. Bjelorusija se bez Sergeja Rutenke pokazala prosječnom momčadi.

Bio je veliki Sergej u dvorani, pratio poraz s klupe, pomoći će svojoj momčadi u preostala dva kola - protiv Švedske i Crne Gore.

Zadovoljni su bili naši igrači i stručni stožer nakon utakmice. Svi do jednog kažu da je led probijen i da će u nastavku biti lakše. Izbornik Goluža dao je prigodu svim igračima - da osjete dvoranu, loptu i još jedno veliko natjecanje.

Natjecanje na kojem će provesti još neko vrijeme, jer slavljem u prvom kolu tako uvjerljivom razlikom već su praktički (ne i teoretski) osigurali drugi krug.

Slavko Goluža debitirao je na klupi reprezentacije prije 3 godine na Svjetskom prvenstvu u nedalekom Malmou. Nezadovoljni su bili tada u redovima naše reprezentacije smještajem i hranom. U Danskoj je, kaže izbornik, malo bolje. U Švedskoj smo bili peti...