Rovinj srce naše odbojke

Evo dame i gospodo možete punih baterija krenuti u Novu godinu. Odbojkašice su te koje su nam dale osmijeh na lica. Kao i prije nekoliko mjeseci kada su u maloj, sretnoj dvorani u Rovinju osigurale nastup na prvenstvu Europe, ponovno su pobjednice, ali sada za svjetsko.

Dobro se uvijek dobrim vraća. Mi smo Brazilu poslali Ratka Rudića oni nama Angela Vercesija. Temperamentni trener, koji igra uz teren sa svojim djevojkama, izgleda da je konačno pogodak na duže staze. Nije jednostavno u tako kratkom vremenu stvoriti ekipu pobjedničkog mentaliteta. To je za ove kvalifikacije bilo najvažnije. Turnir u tri dana je psihologija, pripreme za svjetsko je rad na duge staze. To se vidjelo u Rovinju, srcu naše ženske odbojke.

Neumorni Zdeslav Barač i suradnici osigurali su Vercesiju najbolje što imamo i bilo je zanimljivo gledati kako dirigira orkestrom kojeg tek upoznaje. Protiv Mađarske prvo je napravio posao, onda nagradio sve dajući svakoj igračici priliku. S Francuskinjama je morao odigrati sve adute, a onda je došla Nizozemska.

Tu su sve karte bile na stolu. Imamo reprezentaciju koja svakome može zagorčati život, ali i sama sebi. 2:0 dokaz je koliko možemo, slijedeća dva seta koliko još moramo raditi, a peti da imamo ono nešto u sebi za velike rezultate. Sada, s nestrpljenjem, čekamo Vercesijeve poteze. U Rovinju je svojim optimizmom, povjerenjem i savjetima vratio osmjeh za pobjedu.

Naša je zadaća da mu pomognemo, naša je zadaća da vas podsjetimo kako je bilo lijepo uz djevojke na prvenstvu Europe. Da podsjetimo one koji mogu, a neki i moraju, jer su za to plaćeni, financijski osigurati veliki povratak u svijet odbojke i to na mjestu gdje smo posljednji put bili u zvijezdama... Šport je najjači Hrvatski brend i to ćemo ponavljati dok nas konačno netko ne čuje. Plasirati se na svjetsko prvenstvo u odbojci je izuzetno teško i u svijetu se to adekvatno cijeni. Zato bismo voljeli vidjeti poseban fond namijenjen isključivo za potrebe ženske odbojkaške reprezentacije jer ono što imaju po raznim pravilnicima je uvredljivo. Koliko smo puta upozoravali, molili. Kao što vidite imamo još nade.

Bravo djevojke, dobrodošao Vercesi.