Hvala sportaši!

Po tko zna koji put su se hrvatski sportaši i sportašice, u godini na izmaku pokazali kao najbolji ambasadori naše zemlje. Vijorile su se hrvatske zastave, svirala je  Lijepa naša , na podijima svjetskih i europskih prvenstava.

Hrvatski sport ponovno je pokazao svoju snagu kako u ekipnim tako i u pojedinačnim kategorijama... Ponovno smo slavili su rukometašima, veselili se s vaterpolistima, nakon dugo vremena "grizli" smo nokte ispred malih ekrana smo zbog košarkaša. Hrvatska nogometna reprezentacija, kada je bilo najteže pokazala je snagu i jedinstvo. Nagrada je uslijedila otvaranjem SP-a u Brazilu 2104. protiv domaćina. Ne zaboravimo naše drage odbojkašice, i one su izašle iz krizne prošlosti i petim mjestom na EP vratili nadu u odbojku.

Oni koji ne ostaju nikome "dužni" dečki su iz četverca na pariće. Srebro iz Londona i poraz od Nijemaca naplatili  su zlatom na SP-u.

Povijest je ispisana u pojedinačnim sportovima. Sportašica godine Sandra Perković, djevojka koja je s 23 godine upotpunila kolekciju zlata. Nakon OI-ja u Londonu, ove godine stigla je i do svjetskog zlata, a tu je još jedna Dijamantna liga. Tina Mihelić, Hrvatskoj je osigurala prvo povijesno žensko zlato u jedrenju na SP-u. Profesor Kostelić, priča koja traje. Ove godine bio je srebrni na SP.  

U pojedinačnim sportovima svakako treba  naglasiti i veliki uspjeh Ivane Buden, djevojke koja je osvojila srebrnu medalju u streličarstvu u disciplini složeni luk. Kad smo kod gađanja meta onda je tu i Anton Glasnović također srebrni sa Svjetskog prvenstva u disciplini trap, u ekipnom dijelu naši dečki osvojili su broncu.

Lijepa priča ispisana je u hrvatskom nogometu. Klub s Kantride, odigrao je odličnu premijernu sezonu u Europi. Ne zaboravimo i hokejaše Medvešćaka koji su ušli među elitu europskog hokeja KHL.

Neki bi rekli godina bez zamjerki, neka se ponovi... zato dragi sportaši, kapa do poda i jedno veliko HVALA!

PS. Puno uspjeha u 2014. godini.